Beeldverslag van Malawireis juli-augustus 2016
05.09.2016.

- 5 september 2016 - Van 30 juli t/m 20 augustus zijn 31 Edenaren naar Malawi geweest voor de afbouw van een gezondheidskliniek in Kakwale. Een project van de Stichting Hulp aan Malawi in samenwerking met World Servants.

De fundering, buitenmuren en het dak van de kliniek zijn reeds in 2011 gerealiseerd met hulp van een Canadese organisatie. In 2014 zijn twee personeelswoningen gebouwd door de organisatie Plan Malawi.
De 31 Edenaren hebben in drie weken tijd een groot deel van de kliniek afgebouwd en hebben een begin gemaakt met de bouw van een derde personeelswoning.
Op 16 augustus zijn de kliniek en de woning overgedragen aan de plaatselijke partnerorganisatie CCAP en de plaatselijke bevolking. Onder verantwoordelijkheid van World Servants zullen de vaklieden van CCAP in samenwerking met de plaatselijke bevolking de kliniek en de woning in de komende maanden voltooien.
Tijdens de tweede week van het verblijf van de 31 Edenaren in Kakwale hebben Jan Meijering en Nico van Basten namens de Stichting Hulp aan Malawi in Kasungu en in Lilongwe besprekingen gevoerd over de ingebruikneming van de kliniek. Deze besprekingen vonden plaats in Lilongwe en Kasungu met vertegenwoordigers van de overheid op nationaal en districtsniveau. Duidelijk is geworden dat niet de overheid, maar de Stichting Hulp aan Malawi zal moeten zorg dragen voor de inrichting van de kliniek, als we tenminste een ingebruikneming van de kliniek op redelijke termijn willen realiseren. Als we kunnen voldoen aan de inrichtingseisen, dan zou de kliniek in 2017, bouwkundig helemaal voltooid en ingericht, kunnen worden overgedragen aan de overheid die dan zal zorgen voor personeel en de daadwerkelijke ingebruikneming.
De Stichting Hulp aan Malawi zal de afronding van het bouwproces de komende tijd bewaken o.a. via contacten met World Servants/CCAP en eigen medewerkers ter plaatse. Tevens zal onze Stichting er alles aan doen om gedane toezeggingen te blijven bewaken via alle kanalen die we hebben opengezet in de afgelopen weken.
Klik hier voor een beeldverslag (19 minuten) van de reis van de 31 Edenaren.