Expeditie Afrika van Corlaer College Nijkerk
20.03.2017.

- maart 2017 - Stichting Hulp aan Malawi gaat met een groep gemotiveerde leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk een aantal projecten uitvoeren in Rumphi in Noord Malawi. Op 28 maart vertrekken 14 leerlingen, 2 leraren en Jan Meijering van onze Stichting Hulp aan Malawi naar Rumphi. De groep zal verblijven bij de Nederlander Joop van Delden, en zijn vrouw Mercy in de lodge ‘Adios’ in Rumphi. Op 9 april hoopt de groep weer in Nederland terug te zijn.

Eind 2016 werd onze stichting gevraagd of we, samen met een aantal andere stichtingen die in Afrika werkzaam zijn, wilden meedingen om een projectreis te organiseren voor een groep leerlingen van het Corlaer College. We hebben een presentatie voor de leerlingen gehouden en waren zeer verheugd dat de Stichting Hulp aan Malawi uitgekozen is. Samen met Joop van Delden, die in Malawi al de nodige activiteiten voor ons verricht, hebben we een mooi programma samengesteld. De specifieke wensen die door de leerlingen en de leraren Jonathan Mudde en Lisanne van de Weitgraven zijn ingebracht, hebben we in het programma verwerkt. Natuurlijk is er voor de uitvoering van dit project geld nodig. De leerlingen zijn al maanden bezig om allerlei acties te organiseren en hebben al veel geld opgehaald. Hierdoor kan deze droom voor de leerlingen en voor de gezinnen en kinderen in Rumphi worden gerealiseerd. 
De groep gaat hard aan het werk met een aantal mooie projecten:
- Opknappen van een naaiatelier en het plaatsen van naaimachines
- Vernieuwen van vloer en dak van een basisschool          
- Maken van 2 voetbaldoelen voor een mid-delbare school
- Starten van een afvalproject op de markt van Rumphi
Ook vinden er ontmoetingen plaats met de lokale bevolking in Rumphi en in een klein arm dorpje in de buurt. Verder zullen er ook ontmoetingen en een voetbalwedstrijd worden georganiseerd met leerlingen van de secondary school, en de groep zal een Presbyteriaanse kerkdienst bijwonen. Voor de noodzakelijke ontspanning staan er bezoeken op het programma aan een safaripark en aan het Malawimeer. 
We zijn blij dat we als stichting onze activiteiten kunnen uitbreiden met het faciliteren en organiseren van ontwikkelingswerkprojecten voor scholen en groepen in Malawi.
De lodge in Rumphi waar de leerlingen en hun begeleiders zullen verblijven• De lodge in Rumphi waar de leerlingen en hun begeleiders zullen verblijven

Meer info: Corlaer College Facebookpagina: Expeditie Afrika 2016/2017
Donaties voor de projecten in Rumphi  zijn erg welkom! 
NL20 RABO 0317231405 van Stichting Hulp aan Malawi o.v.v. ‘Projecten Rumphi’