Gezondheidskliniek in Kakwale opgeleverd
08.10.2017.

- 8 oktober 2017 - Op zaterdag 30 september hebben World Servants en CCAP de gezondheidskliniek in Kakwale bouwkundig opgeleverd aan de Stichting Hulp aan Malawi en de lokale bevolking. Dat gebeurde met een korte ceremonie en een inspectie van de uitgevoerde werkzaamheden door de Stichting Hulp aan Malawi en een vertegenwoordiger van het Health District. Bij de oplevering waren vertegenwoordigers aanwezig van CCAP, het Health District, dorpshoofden en leden van het plaatselijke Health Committee. De Stichting Hulp aan Malawi werd vertegenwoordigd door onze medewerker in Malawi Niek Rougoor.

Bij de oplevering bleek dat een aantal punten nog moet worden afgewerkt, maar de Stichting Hulp aan Malawi kan de kliniek nu wel verder gaan inrichten. De overheid moet vervolgens gaan zorgen voor personeel, medicijnen en voor de daadwerkelijke ingebruikneming. Ook dit zullen we actief blijven volgen via de contacten die we hebben bij het Health District in Kasungu en bij het Ministerie in Lilongwe. De doelstelling is dat de inwoners van Kakwale en de omliggende dorpen begin volgend jaar in de kliniek terecht kunnen voor medische hulp.
Een zorgelijk punt is dat de kliniek nog steeds niet is aangesloten op het elektriciteitsnet en dat daardoor ook het drinkwatersysteem nog niet werkt en niet gecontroleerd kan worden. Afgesproken is dat alles binnen twee weken na de oplevering van 30 september gereed zal zijn.

 
► Overhandiging van de sleutels
V.l.n.r. Niek Rougoor (Stichting Hulp aan Malawi), Henry Zungeni (voorzitter Health Committee), Mr. Matamando (Health District), Vincent Sichenga (CCAP)
 
   

 

► Kakwale Health Center

 
   

 

► De personeelswoning