Welkom op de website 'Hulp aan Malawi'

Malawi staat vooral bekend als één van de meest vriendelijke en veiligste landen van Afrika. Het wordt dan ook 'the warm heart of Africa' genoemd. Maar daarnaast is Malawi één van de armste landen van de wereld, waar meer dan 65% van de bevolking onder de armoedegrens leeft.

Tijdens de lange droge periode van april tot november kunnen nauwelijks gewassen worden verbouwd. Elektriciteit en stromend water zijn buiten de grote steden een uitzondering.

Op deze website vindt u informatie over het werk van de Stichting Hulp aan Malawi.

In maart 2012 hebben wij (Jan Meijering en Nico van Basten) de Stichting Hulp aan Malawi opgericht. Doel van de stichting is om de levensomstandigheden van de inwoners van de community Kakwale in het district Kasungu - en later misschien ook van andere communities in dit district - te verbeteren.Bij de hulpverlening aan Malawi hebben wij de volgende onderdelen op het oog:
1. Verhoging van de voedselproductie door toepassing van irrigatie m.b.v. treadle pumps
2. Persen van olie uit zaden en noten m.b.v. speciale oliepersen
3. Verminderen van de houtkap door vrouwen door het gebruik van kleine stookovens
4. Bevorderen van betere medische voorzieningen

In 2012 zijn wij in Malawi geweest om in de community Kakwale een irrigatie- en voedselproductieproject op te starten (zie verslag en fotoreportage).
Eind 2013 is ook begonnen met het verbouwen van aardnoten (CG7-nuts)

In april 2014 zijn wij weer in Malawi geweest.
Op verzoek van de bevolking hebben we het voedsel- en irrigatieproject in Kakwale aanzienlijk uitgebreid. Daarnaast hebben wij tijdens deze reis besloten om onze schouders te zetten onder de realisering van een gezondheidskliniek in Kakwale.
Het verslag en de foto’s van deze reis kunt u zien op de blog van deze website, vanaf  het bericht van  maandag 7 april 2014 (‘Aankomst in Malawi’) (bericht geplaatst op 12 april 2014).

De irrigatie- en voedselproductieprojecten van onze stichting worden in Malawi begeleid door de plaatselijke Foundation 'Chovwano for Development'.
De gezondheidskliniek in Kakwale zal in augustus 2016 worden afgebouwd door 31 Edenaren in samenwerking met World Servants en de plaatselijke bevolking.


 

Giften zijn van harte welkom op
IBAN NL20 RABO 0
317231405
t.n.v. Stichting Hulp aan Malawi te Ede,

of doneer online.

De stichting is door de belastingdienst gekenmerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit houdt in dat  giften aftrekbaar zijn van de belasting.
(zie www.anbi.nl en http://www.belastingdienst.nl/giften).

Reacties op de inhoud van deze website zijn welkom op info@hulpaanmalawi.nl. Ook kunt u opmerkingen plaatsen in het gastenboek.

Jan Meijering / Nico van Basten
Maart 2016