Blogs

Bezoek aan het hospitaal in Kaluluma

Bezoek aan het hospitaal in Kaluluma
- 11 september 2018 - Vandaag (dinsdag) eerst een bezoek gebracht aan het hospitaal in Kaluluma, 20 km van Kakwale vandaan.

Onze kliniek in Kakwale komt organisatorisch onder dit hospitaal te vallen en zal daar mee gaan samenwerken. Het  was heel goed om de mensen daar te leren kennen.
Terug in Kakwale hadden we diverse meetings in verband met het home based care project.

In de middag hadden we in Nkhamenya een bespreking met Plan Malawi en daar kregen we de garantie dat Plan zeker een nieuwe 50 meter diepe put gaat slaan voor een veel betere watervoorziening van de kliniek dan dat we nu hebben. Heel mooi nieuws. Binnen een maand zal het gerealiseerd zijn.

Aan het eind van de middag gaan we naar Kasungu o.a. om geld te pinnen.

In Nederland is er bij wijze van spreken op iedere straathoek een flappentap, maar hier moet je 70 km rijden om geld uit de muur te krijgen. Maar goed. Onze portefeuilles zijn weer redelijk gevuld en daarmee kunnen we o.a. de loodgieter betalen die de laatste klusjes in de kliniek aan het uitvoeren is, de gordijnen die nog overal moeten worden aangebracht en de bouwkundige aanpassingen die nodig zijn om de opslagruimte en het uitgiftepunt voor medicijnen veiliger te maken.

Na weer een hele drukke dag genieten we vanavond van een buitengewoon mooie en heldere sterrenhemel.