Blogs

Container voor Malawi bijna vol!

Container voor Malawi bijna vol!
- 11 juli 2019 - Het is even stil geweest met updates over onze werkzaamheden maar na de Malawireis van bestuursleden Marleen Luiten en Jan Meijering afgelopen april is er zeker niet stil gezeten. Zo zijn we druk bezig met het vullen van een container met equipment voor een nieuw kliniek project in Kapyanga(District Kasungu oost). De kliniek staat er al maar deze is nog niet operationeel. Het Kasungu District Hospital wordt ook voorzien van nieuwe spullen.

 

In de afgelopen maanden is de container gevuld met medische apparatuur, hulpmiddelen en inventaris. Veel dentale spullen hebben we ook weten te verzamelen.  We kunnen tot nu toe drie complete tandarts kamers inrichten. Wij hopen deze maand de container helemaal gevuld te hebben en dat hij dan verscheept kan worden. De container is dan daar wanneer Marleen en Jan in oktober weer hopen af te reizen naar Malawi om met Home Based Care(het thuiszorgproject) te starten in Kakwale.

Vanuit Kakwale hebben wij ook nog heugelijk nieuws ontvangen. Naast een arts is er vanaf deze maand ook een verpleegkundige en een HIV medewerker werkzaam in de kliniek in Kakwale. Wij en de mensen in Kakwale zijn hier erg blij mee!