Blogs

Einde van onze reis

Einde van onze reis
- 15 september 2018 - Het einde van onze reis nadert nu met rasse schreden. Vrijdag hadden we een mooie, maar ook wel erg lange ceremonie, waain wij de verantwoordelijkheid van de kliniek hebben overgedragen aan de overheid.

Door alle aanwezige autoriteiten zijn wij helemaal de hemel in geprezen, de woorden van dank kenden geen grenzen.
Het is duidelijk dat iedereen heel blij is met wat wij hier gerealiseerd hebben.

De Districts Health Officer verwachtte dat het personeel hier met heel veel plezier zal werken vanwege het mooie gebouw, de fantastische inrichting en de goede voorzieningen. Hij beloofde zijn uiterste best te doen om de kliniek nu zo snel mogelijk in gebruik te nemen.
Het afscheid van alle bekenden in Kakwale was hartverwarmend. Het was een vreemd gevoel om de kliniek waar we jaren onze energie in hebben gestopt in handen van de overheid en het plaatselijke Hospital Committee achter te laten.

Op zaterdagmorgen zijn we vanuit Lilongwe nog naar het Baptist Medical Centre geweest in Senga Bay. Daar kregen wij een rondleiding en Marleen en Betty kregen alles te horen hoe vanuit die kliniek de home cased care wordt uitgevoerd. Een goed voorbeeld voor Marleen voor het in de toekomst uit te voeren home based careproject in Kakwale, dat de Stichting Hulp aan Malawi ook zal ondersteunen.

Onze werkzaamheden zitten er nu op hier. Voordat we morgen terug vliegen naar Nederland relaxen we vandaag nog even in het Livingstonia Beach Resort aan het Malawimeer.